# Strandul din Arad – Villa Cristian
+(40) 726-288850 - office@villacristian.ro

Single Blog Title

This is a single blog caption
12 mart.

Strandul din Arad

Ştrandul este situat în spaţiul încadrat de bucla Mureşului, pe o suprafaţă de aproape 40 de hectare de verdeaţă. Este al doilea ştrand ca mărime din Europa situat lângă o apă curgătoare. Lucrările de construcţie au fost demarate la sfârşitul anilor 60. Aleile sunt pavate, spaţiul verde cu peste 30 de specii de arbori este întreţinut, există un complex de agrement cu cinci bazine ( 8.700 mp din care unu de înot, unul pentru adulţi şi trei pentru copii cu apă termală) şi tobogan acvatic, locuri pentru joacă, peste 300 de căsuţe de camping. În incinta ştrandului funcţionează peste 100 baruri, terase, berãrii, restaurante, discoteci, pizza, jocuri, cluburi de calculatoare, Internet-café-uri etc. Există douã solare pentru nudişti, douã terenuri de tenis cu zgurã, doua terenuri de volei, pistã şi trambuline roller-skates, teren pentru minifotbal cu instalaţie nocturnã, şi 1.500 de cabine închiriabile pentru sezon. Parcarea are 200 de locuri. Noaptea ştrandul devine punct de atracţie prin nenumăratele restaurante, baruri, cluburi, terase si discoteci cu funcţionare permanentă. Aici au loc în timpul verii diferite festivaluri şi concerte în aer liber. Parcă ar fi o staţiune! Prin toate acestea, ştrandul a devenit unul dintre cele mai spectaculoase locuri de agramant din Europa. Prin cele trei intrări ale ştrandului anual intră peste 3.000.000 de vizitatori.

Strandul „Neptun“ din municipiul Arad, cotat ca fiind cel mai mare din Europa de Est, situat pe malul unei ape curgatoare, a fost deschis oficial joi, insa nu exista posibilitatea de a face baie, deoarece bazinele de inot sunt inca in reparatii, fiind disponibile doar din iunie. 
Strandul este situat pe malul raului Mures, in imediata apropiere a centrului civic al orasului Arad, pe o suprafata de aproximativ 28 hectare, fiind accesibil prin trei puncte de intrare, dintre care unul este deschis si autovehiculelor, transmite corespondentul NewsIn.

Administratia bazei de agreement, aflata in subordinea Primariei municipiului, a anuntat ca pana la deschiderea oficiala au fost executate o serie de lucrari care au vizat infrastructura zonei, precum si reabilitari ale podurilor de pontoane. De asemenea, a fost reabilitata zona verde, precum si aleile pietonale. Potrivit administratorilor, instalatia de iluminat ambiental a fost realizata in proportie de 50 la suta, urmand sa fie finalizata in perioada urmatoare. „Lucrarile vor fi complet finalizate in luna iunie 2008. Investitia privind amenajarea Strandului Neptun, prima etapa, are in vedere reabilitarea zonei bazinelor de inot, echiparea cu tobogane si alte instalatii de agreement specifice, construirea unei statii de recirculare, tratare si incalzire a apei, modernizarea instaltiilor de dus, reamenajarea plajelor cu gazon, amenajarea unei plaje de nisip, modernizarea punctelor de acces, precum si reabilitarea podurilor de pontoane“, a declarat Corina Draghici, purtator de cuvant al Primariei municipiului Arad.

In acest an, administratia strandului a pus la dispozitie 200 de sezlonguri, care timp de cateva saptamani vor putea fi folosite gratuit.

La Strandul „Neptun“ din Arad sunt peste o suta de spatii comerciale – baruri, terase, berarii, restaurante, discoteci, pizza, jocuri, cluburi de calculatoare, Internet-cafe-uri, care sunt tinta celor aproximativ trei milioane de oameni care trec, anual, prin strandul aradean.
Ziua, posibilitatile de recreere sunt date de spatiile special amenajate pentru plaja dar si pentru petrecerea timpului in localurile deschise permanent in acest scop, iar noaptea strandul se transforma intr-un loc deosebit de atractiv datorita numeroaselor puncte de atractie si agrement amenajate special. Este vorba de restaurante, baruri, cluburi, terase si discoteci.

Lasă un răspuns

Translate »